2. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu-ISBR 2020

KONGRE TARİHİ
18 Kasım - 20 Kasım 2020

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
isbr2020.erdogan.edu.tr
DAVET
Değerli Katılımcılar,

Biyoçeşitlilik; hayvanlar, bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar gibi tüm canlılar ve yaşadıkları ekosistemler dâhil olmak üzere yeryüzünde var olan çeşitli yaşam formlarını ifade eder. Biyoçeşitlilik ekosistemde önemli bir rol oynar. Ekosistemdeki her bir yaşam şekli benzersizdir ve dünyadaki her organizma, insan için değerli olsun veya olmasın, var olma hakkına sahiptir. Ayrıca, şimdiki neslin gelecek nesillere karşı sosyal bir sorumluluğu vardır ve bu dünyadaki tüm canlı organizmaların korunmasını da içermektedir. Günümüzde tehdit altında olan Biyoçeşitliliğimizi korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için gerekli önlemleri almak oldukça önemlidir.

Haziran 2020'de yapılması planlanan fakat tüm dünyayı etkileyen COVID-19 nedeniyle ertelenen 2. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu (ISBR 2020) 18 - 20 Kasım 2020 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Biyoloji Bölümü tarafından sanal ortamda (çevrimiçi) gerçekleşecektir.

Sempozyum, Biyoçeşitlilik başlığı altında çok çeşitli konularda küresel tartışma temalarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenmiştir. Sempozyum konu başlıkları: Tarımsal Biyoçeşitlilik ve Koruma; Su (Deniz ve Tatlısu) Biyoçeşitliliği, Beslenme ve Gıda Güvenliği için Biyoçeşitlilik, Turizm için Biyoçeşitlilik, Parazitlerin ve Konakçıların Biyoçeşitliliği, Biyocoğrafya, Biyoizlem, Koruma Biyolojisi, Politika ve Stratejileri, Hayvan Türlerinin Çeşitliliği, Sistematiği ve Filogenisi, Bitki Türlerinin Çeşitliliği, Sistematiği ve Filogenisi, Ekosistem Yaklaşımı, Biyolojik Çeşitliliğin İnsan Sağlığına Etkileri, Çevresel Eğitim, Biyolojik Çeşitlilik Üzerindeki Çevresel Stres, Çevresel Toksikoloji, Orman Biyoçeşitliliği, Küresel İklim Değişikliği Biyoçeşitlilik Üzerindeki Etkileri, Habitat Fragmantasyonu ve Yıkımı, Biyoçeşitlilik Üzerindeki İnsan Etkileri, İstilacı Türler, Biyolojik Çeşitliliğin Korunması için Yasal Düzenlemeler, Mikrobiyal Biyoçeşitlililk (Mikoloji, Viroloji), Biyolojik Çeşitlilik Üzerindeki Kirlilik Etkileri, Popülasyon Ekolojisi, Korunan Alanlar, Tıbbi Bitkiler.

18 - 20 Kasım 2020 tarihleri arasında sizleri “sanal” olarak aramızda görmekten onur duyarız.

Organizasyon Komitesi

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.