43. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi-YAEM 2024

KONGRE TARİHİ
02 Ekim - 04 Ekim 2024

KONGRE ŞEHRİ
Trabzon, Türkiye
KONGRE YERİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi

KONGRE WEB SİTESİ
www.yaem2024.org
DAVET
Saygıdeğer Akademisyenler ve Değerli Katılımcılar,

Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi’nin, 2-4 Ekim 2024 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Trabzon’da yapılacağını bildirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.

1975 yılından itibaren büyük bir özveriyle gerçekleştirilen ve ülkemizin en köklü mesleki ve bilimsel organizasyonlarından biri olan YA/EM kongresinin KTÜ’de, Trabzon’da ve hatta Karadeniz Bölgesinde ilk kez düzenlenecek olması bizleri daha da heyecanlandırmaktadır. Bu nedenle, sizleri Trabzon’da ağırlamaktan duyacağımız memnuniyeti öncelikle ifade etmek isteriz.

Bu yılki kongrenin ana teması “Afet Yönetiminde YA/EM” olarak belirlenmiştir. Maalesef, son dönemde yaşadığımız 6 Şubat depremi, daha önceki yıllarda yaşanan yıkıcı depremler, ayrıca seller, orman yangınları, kuraklık, maden kazaları ve göç gibi farklı afet türleri ülkemizi ve milletimizi çok derinden etkilemiştir. Bu doğal ve insan kaynaklı afetlerden doğan kayıpları en aza indirmek toplumsal refahın ve güvenliğin korunması açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Bu bağlamda, afet gerçekleşmeden önce risk yönetimi ve planlama çalışmaları gerçekleştirmek, afet anında kriz yönetimi ve süreç organizasyonu planlamaları yapmak, ayrıca afet sonrası süreçte de iyileştirme ve normalleşme stratejilerini belirlemek bu kayıpları en aza indirebilmek için hayati bir rol oynamaktadır. Tam da bu noktada Endüstri Mühendisliği bilim dalı; afet risk değerlendirme, insani yardım tedarik zinciri yönetimi, afet öncesi ve sonrası stok yönetimi, afet benzetimi ve senaryo analizi, kriz yönetimi ve iş sürekliliği planlaması, insani yardım ağı tasarımı ve eniyilemesi, afet verileri için veri analitiği ve karar destek sistemleri tasarımı gibi çalışmalarıyla bu kritik alanlara önemli katkılar sunmaktadır.

Bu yıl düzenleyeceğimiz bu önemli kongre Afet Yönetimi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaları ve çalışma sonuçlarının tartışılacağı özel oturumları içerecektir. Bu kongre sayesinde Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği uygulayıcılarının, ulusal ve uluslararası düzeyde afet risklerini azaltma çabalarına öncülük etmelerini ve afet yönetimi stratejilerinin güçlendirilmesinde etkili katkılar sunmalarını beklemekteyiz.

Kongre süresince, belirlenen tema ve seçilmiş diğer konularda akademik oturumlar, alanında uzman kişiler tarafından verilecek dersler, sektör panelleri, davetli konuşmacıların katılacağı oturumlar, öğrenci ve uygulama proje yarışmaları, dergi-editör panelleri, bölüm başkanları toplantısı (Endüstri Mühendisliği Zirvesi) ve daha başka birçok teknik ve sosyal program planlanmaktadır.

Üç gün sürecek olan kongrenin ardından, Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesinin köklü tarihi ile geçmişten günümüze taşıdığı zengin kültürel mirasını, eşsiz tabiat güzelliklerini, huzur veren manzarası ve tertemiz havası ile ünlü yaylalarını, mistik atmosfere sahip tarihi yapılarını keşfetmenizi, bölgenin kendine has kültürü ile sunacağı güzellikleri ve lezzetleri kaçırmamanızı diliyoruz.

43. YA/EM Kongre Bilim Kurulu tarafından gerçekleştirilecek hakemlik süreci sonrasında kongreye kabul edilen bildiri özetleri elektronik ortamda yayınlanacaktır. Kongrede sunulan bildiriler arasından seçilecek tam metin çalışmaların, yazarlar tarafından talep edilmesi durumunda hakemlik sürecine bağlı olacak şekilde uluslararası indeksli “International Journal of Intelligent Computing and Cybernetics”, “Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences”; TR-dizinde yer alan “Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi" ve "Journal of Transportation and Logistics" dergilerinde özel sayı kapsamında yayınlanması planlanmaktadır. Bildiri gönderimi ve kongre ile ilgili tüm detaylar sürekli geliştirilen ve güncellenen kongre web sitesinden (www.yaem2024.org) paylaşılacaktır.

Kongre düzenleme talebimizi uygun bularak desteklerini esirgemeyen Yöneylem Araştırması Derneği ve üniversite imkânlarını cömertçe kullanmamıza izin veren KTÜ yöneticilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Kongre Düzenleme Kurulu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak, YA/EM 2024’ün en iyi YA/EM kongrelerinden biri olarak zihinlerde kalacağına hem bilimsel hem de sosyal anlamda zengin bir etkileşime ev sahipliği yapacağına inanarak, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği alanlarına ilgi duyan uygulayıcıları, akademisyenleri, öğrencileri ve diğer tüm paydaşları ülkemizin bu köklü mesleki ve bilimsel organizasyonunda ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılarımızla.

Hüseyin Avni ES
Kongre Başkanı

Ertuğrul AYYILDIZ
Kongre Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.