2. Uluslararası Katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumu-UDBS 2021

KONGRE TARİHİ
20 Mart - 21 Mart 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.udbs2020.org
DAVET
Değerli Katılımcılar,

Duyu Bütünleme Derneği olarak, ülkemizde ikinci defa online olarak gerçekleştirecek olduğumuz Uluslararası Katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumunu 20-21 Mart 2021 tarihinde düzenleyecek olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.

Erken müdahale, 0-3 yaş arasındaki gelişimsel geriliği bulunan, riskli veya riskli sayılabilecek çocuklar için sunulan hizmetlerdir. Erken müdahale yalnızca çocuğu değil, çocuğun tüm çevresini kapsamalıdır. Erken müdahale değerlendirmesinde çocuğun motor, kognitif, sosyal-duygusal ve iletişim alanlarının tam anlamıyla ele alınması gerekmektedir. Riskli bebek dediğimiz kavramda duyusal problemlerin görüldüğü literatür aracılığı ile bilinmektedir. Bu nedenle 2. Uluslararası Katılımlı Duyu Bütünleme Sempozumunda siz değerli katılımcılarla Erken Müdahalede Duyu Bütünleme konusunu derinlemesine konuşacağız.

Duyusal deneyimlerin gelişim ve davranış üzerine etkileri gün geçtikçe daha çok dikkat çekmektedir. Bilimsel araştırmalar duyusal deneyimlerin beyin plastisitesi yoluyla duygu, davranış ve öğrenme üzerine etkilerini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bununla birlikte duyusal deneyimlerin olumlu etkilerinin birey, durum, zaman ve çevre etkileşimleri ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Duyusal girdiyi fark etme, düzenleme, yorumlama ve uygun cevap oluşturmadaki bozukluk olarak tanımlanan ve bireylerin günlük yaşamdaki fonksiyonelliklerini etkileyen duyu bütünleme bozuklukları son zamanlarda sıkça görülmektedir. A. Jean Ayres 1970'lerde duyusal deneyimlerin davranış üzerine etkilerini ileri sürdüğü “Duyu Bütünleme Teorisini” tanımlamıştır ve bu müdahale yaklaşımı farklı gelişimsel zorlukları olan bireylerde yaygınca kullanılmaktadır.

Sempozyumumuz “Erken Müdahalede Duyu Bütünleme” teması ile geçmişten günümüze bilimsel veriler ve kanıta dayalı uygulamaları içeren bir program ile farklı disiplinlerden birçok akademisyen ve klinisyeni bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu sempozyum ile katılımcılar Erken Müdahalede Duyu Bütünlemenin genel hatlarını ve müdahale programında izlenen veriye dayalı karar verme sistemini alanda uluslararası düzeyde bilinen konuşmacılardan dinleyeceklerdir.

Sizleri de sempozyumumuza davet eder, bilimsel doyuma ulaşacağımız bir sempozyum olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

Duyu Bütünleme Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Fzt. Aymen Balıkçı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.