3. Uluslararası TURAZ Akademi Adli Bilimler Adli Tıp ve Patoloji Kongresi 2021

CONGRESS DATE
08 September - 12 September 2021

CONGRESS LOCATION
Azerbaijan
CONGRESS WEB SITE
www.turazakademi.com
INVITATION
Değerli Bilim İnsanları,

Daha evvel karşılaşmadığımız şekilde tüm dünyayı etkileyen, kozmik bir kriz sürecini yaşadığımız şu süreçte her birimizin rutin hayatı maalesef sekteye uğradı. Bu zaman aralığına dair tüm plan, beklenti ve hedeflerimizi de ertelemek zorunda kaldık. Sağlık çalışanları olarak, canımız pahasına verdiğimiz destansı mücadelenin sonuçlarını göstermeye başladığı bu dönem, her alanda bilimsel çalışmaların önemini de bir kez daha gözler önüne serdi.

İşte tam bu maksatla, 2020 yılı Eylül ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak yönetim kurulumuz tarafından, ilgili kurumlarca yapılan açıklamalar dikkate alınarak ertelenen “3. Uluslararası TURAZ AKADEMİ Adli Bilimler, Adli Tıp ve Patoloji Kongresi’nin” yine kendi alanında tek olma nosyonunu koruyarak 8-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan-Bakü’de yapılması planlanmış olup sizleri kongremize davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

TURAZ Bilim Derneği, İnönü Üniversitesi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi paydaşlığında ve ülkemizde bulunan birçok üniversiteden bilim insanlarının katılımı ile Birinci Uluslararası TURAZ AKADEMİ Adli Bilimler, Adli Tıp ve Patoloji Kongresi, Azerbaycan Bakü’de 13-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, İkinci Uluslararası kongremiz 1-4 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilmişti.

3. Uluslararası TURAZ AKADEMİ Kongresi’nin ana teması “ŞİDDET ve MEDYA” olarak belirlendi. Bu kapsamda özellikle, aile içi şiddet, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar olgularında, toplumun bilgilenmesinde güçlü bir araç olan basın yayın organlarının sorumlulukları tartışılacaktır. Ayrıca, patolojide genel konular ile adli patoloji, toksikoloji, adli antropoloji, adli psikiyatri, medikolegal otopsi uygulaması gibi teknik konular ve farklı tıp branşlarında güncel konular ve medikolegal sorunlar ele alınacaktır. Konuların tartışılmasında sadece sorunun tespit edilmesi ile yetinilmeyip çözüm önerilerini de kapsayan bütüncül bir yaklaşım izlenecektir. Kongremiz, yerli ve milli kaynaklardan beslenip, uluslararası bir nitelik kazanan ve birçok branşı kapsayan ilk ve tek tıp kongresi özelliğini korumaktadır.

İlk kez, uluslararası alanda adli bilimlerde önemli konuların işlendiği bir kongrede, dünyadaki en zengin dillerden biri olan ve en çok konuşulan 5. dil olan Türkçe’nin kongremizin resmi dili olması bizi ayrıca onurlandırmaktadır. Gönül dili olan Türkçemizi aynı zamanda bilim dili haline getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sunumlar anlık olarak Rusça ve İngilizceye tercüme edilecektir.

Amacımız, dost ve kardeş ülke olan Azerbaycan başta olmak üzere, tüm Türk Devlet Topluluklarındaki ve diğer uluslararası topluluklarda bulunan bilim insanları ile birlikte adli bilimler öncelikli olmak üzere diğer birçok branşın katılımları ile ortak bir platform oluşturarak bilimsel işbirliğini arttırmaktır.

Bu amacımıza ulaşabilmek için katkılarınızı ve desteklerinizi bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

The date, place and other content details of the registered events in KONGREUZMANI.COM database can be changed by the authorized organization in the relevant year. Please confirm the current information from the official website of the event. ERROR NOTICE: You can notify us if there is a mistake in event details.
List of All Congress
PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.