https://www.bosphorusmice.net https://valor.com.tr https://www.nlmice.com https://www.aketourism.com https://www.suflorturizm.com/ https://uniconmice.com/ https://www.aressmice.com
https://www.tpdkongreleri.comhttps://farmakoloji2025.comhttps://www.cocukhemsireligi2025.org

4. Ulusal Çocuk ve Ergen Diyabet Sempozyumu-UÇEDS 2025

KONGRE TARİHİ


18 Aralık - 21 Aralık 2025

KONGRE ŞEHRİ


Ankara, Türkiye

KONGRE YERİ


The Ankara Otel

KONGRE WEB SİTESİ



DAVET


Değerli Meslektaşlarımız,

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ve Ulusal Çocuk Diyabet Çalışma Grubu işbirliği ile düzenlenen 4. Ulusal Çocuk ve Ergen Diyabet Sempozyumu (4. UÇEDS) bu yıl 18 - 21 Aralık 2025 tarihlerinde The Ankara (Tren Garı) Otel’de gerçekleşecektir. 2019 yılında ilkini yaptığımız ve sonrasında, iki yılda bir düzenlediğimiz 4.Ulusal Çocuk ve Ergen Diyabet Sempozyumumuza siz diyabet ekiplerini davet etmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ulusal Çocuk ve Ergen Diyabet Sempozyumunun en önemli amacı çocukluk çağı diyabetinin yönetimindeki multidisipliner yaklaşımın, değişen bilgiler ışığında, bilimsel, teknolojik ve psikososyal güncel gelişmelerin diyabet ekiplerine kazandırılmasıdır.

Değerli meslektaşlarım, son yıllardaki teknolojik gelişmeler ve digitalleşme, bir yandan diyabetin yönetiminde kolaylıklar sağlamış, çocuklarımızın metabolik kontrollerini iyileştirmiş, ailelerin ve diyabetli çocukların yaşam kalitelerini artırmış; diğer yandan diyabet ekiplerinin sorunları daha derinden ve geniş bir perspektifte görmesini sağlayarak ustalaşmalarına olanak sağlamıştır. Diyabet yönetimindeki teknolojik gelişmelerin belki de en önemlisi sürekli glukoz izlem sistemleri diğer adıyla sensörlerdir. Bu sistemler sayesinde diyabetli çocuk ve ergenin birkaç anını değil, günün tüm saatlerindeki seyrini anlama , yorumlama ve sonuçta diyabeti daha bilinçli yönetebilme olanakları doğmuştur. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik sıkıntılara ragmen Devletimiz Aralık 2024 tarihinde sensörleri geri ödeme kapsamına almış ve güncelde ülkemizdeki hemen tüm diyabetli çocuklar sensörleri kullanmaya başlamıştır. Sensörlerin bu denli yaygın kullanılması sonrası diyabet ekiplerinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceri düzeyini artıracak bilimsel pekçok toplantılar, kurslar Diyabet Çalışma Grubumuz ve Derneğimiz işbirliği ile gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda 4. UÇEDS içeriğinin ve bilimsel programının da teknoloji ağırlıklı olması hedeflenmiştir. Ayrıca sempozyum öncesinde hekimlere yönelik teknoloji kursu düzenlenmesi planlanmıştır. Üç gün devam edecek olan 4.UÇEDS’de diyabetin bütün yönleriyle konuşulup tartışılacağı bilimsel düzeyi yüksek bir program yapılandırılmıştır. Kahve aralarımızda diyabet sohbetleri gerçekleşecek ve diyabet ile ilgili araştırmalarımız sözlü ve poster bildirimleri olarak sunulacaktır.

Ülkemizdeki diyabetli çocuk ve ergenlere yüksek kalitede hizmet verebilmek amacıyla diyabet ekiplerinin bilimsel ve davranışsal niteliğini artırmayı hedefleyen sempozyumun başarıya ulaşması sizlerin vereceği katkılarla mümkün olacaktır. Programın hazırlanmasında emeği geçen başta Bilimsel Kurulumuza, Dernek Yönetim Kurulumuza ve tüm Diyabet Ekiplerine teşekkür eder, tüm diyabet dostlarını sempozyumda görmeyi umut ederim.

Saygılarımla

Prof. Dr. Zehra AYCAN
Sempozyum Başkan


KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz.
HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.


PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X İkonX.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir Minduceminduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.