Ege Ortopedik Travma Sempozyumu-Güncel Tartışmalar 2025
KONGRE TARİHİ
03 Ekim - 05 Ekim 2025
KONGRE ŞEHRİ
İzmir, Türkiye
KONGRE YERİ
Ege Palas Otel
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Ortopedik Travma ve Osteosentez Derneği
Bu işle uğraşanlar olarak biliyoruz ki Ortopedi Bilim Dalı, diğer tıp bilim dalları içinde Travma’yı adına ekleyen tek bilim dalıdır. Kas İskelet sistemi oldukça geniş bir sahayı kapsamaktadır. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren tüm yaşamı boyunca Ortopedi ve Travmatoloji bilimine ihtiyaç duymaktadır.
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, 1-45 yaş grubunda birinci ölüm ve yaralanma nedeni Travma, tüm yaş gruplarında ise bazen 3. bazen de 4. ölüm nedeni Travma olmaktadır. Ortopedi uzmanları arasında sadece Ortopedik Travma ile uğraşanlar İngiltere’de yapılan bir çalışma da %8 ( Bkz Court-Brown CM , Clin Orthop 1995:318:36-42 ) olarak belirlenmişken, başka bir yaygın inanca göre de her ortopedi uzmanı travma yapabilmektedir.
Bu amaçla yurt içi ve yurt dışı ortopedik travma yapan öncüleri bir araya getirme ve kar ve reklam amacı gütmeden sadece güncel ortopedik travma uygulama ve yaklaşımlarını aktarma ve belletme amacı ile yeni bir oluşuma gitme gereği duyulmuştur.
Kurs, burs (yurt içi ve dışı) ve danışmanlık hizmeti ile Türk Ortopedik Travma kamuoyuna akademik düzeyde katkı vermek aktarmak ve var olan akademik birikimi aktarmak amacı ile böyle bir yapılanmaya gidilmiştir.
Sadece Ortopedik Travma ile ilgilenenlere her zaman kapımız açık olacaktır. Özellikle bu konuda ilgili genç arkadaşlarımıza tecrübelerimiz aktarmak ve kılavuzluk yapmayı hedefliyoruz.
Saygılarımızla
Ortopedik Travma ve Osteosentez Derneği Yönetim Kurulu
2025 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
TÜMÜNÜ GÖSTER- Ankara Bilkent Şehir Hastanesi 2. Pediatri Kongresi
02 Ekim - 04 Ekim 2025, Ankara - 15. Ulusal 1. Uluslararası Tıp Eğitimi Kongresi-UTEK 2025
26 Kasım - 29 Kasım 2025, İstanbul - RADER Güz Atölyesi 2025
19 Eylül - 21 Eylül 2025, Rize - 6. Ulusal Güney Aile Hekimliği Kongresi
26 Mayıs - 29 Mayıs 2025, K.K.T.C. - 23. Obezite Dislipidemi ve Hipertansiyon Eğitim Sempozyumu
22 Şubat - 23 Şubat 2025, Eskişehir

Kongre Takvimi ile
tüm etkinlik tarihlerine ay bazında kolayca ulaşın! Kongre tarihlerini bir arada görüntüleyin, planlamalarınızı hızlıca yapın!