Psikogündem 2018

KONGRE TARİHİ
30 Mart - 01 Nisan 2018

KONGRE ŞEHRİ
K.K.T.C.
KONGRE YERİ
Golden Tulip Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.psikogundem.com
DAVET
Ruhsal bozuklukların tanı ve tedavide farklı boyutlarının değerlendirilmesinin yanı sıra, bireye özgü tedaviler de son yıllarda ön plana çıkmaktadır. Anksiyete bozuklukları, Depresyon ve şizofreni gibi major psikiyatrik bozukluklar sıklıkla tek başına ve özellikle alkol ve madde kullanımı gibi hastalıklarla birlikte ortaya çıkmaktadır. Psikiyatri alanında çalışan profesyonellerin dirençli şizofreni ve melankolik özellikli depresyon başta olmak üzere psikoterapi ve ilaç tedavisi alanında tanı ve tedaviye dair güncellemeleri ele almak istediğimiz bu sempozyumda tedavide bize ışık tutacak her türlü etiyolojik model ve yaklaşımları siz değerli hekimlerimizle paylaşmak istiyoruz.

Psikiyatrik bozuklukların tedavi seçenekleri arasında sağlıklı değerlendirmeler yapılabilmesi çok önemlidir. Sempozyum programı hem tedavi hedeflerinin bireyselleştirilmesi hem de sağlıklı tedavi seçeneklerini bulabilmek için gerekli oturumlar içermektedir. Obsessif kompulsif bozukluk ve Sosyal kaygı bozukluğunda bilişsel davranışçı tedavi ve travma sonrası stres bozukluğunda ise Kabullenme ve Kararlılık psikoterapisi oturumları gerçekleştirilecektir. Panik bozukluk ve yaygın anksiyete bozukluğu gibi hem depresyon hem de alkol ve madde kullanım bozuklukları ile komorbid olan durumlar konunun uzmanlarınca ele alınacaktır. Ayrıca ilaç tedavisinin önemi kadar yan etkilerinin de ele alınacağı Psikotrop ilaçların yan etkileri ve yönetimi oturumu ile psikiyatrik acillerde hekimi en çok zorlayan konu olan Şiddet davranışı olan hastaya yaklaşım ele alınarak bu konuda hekimlerin bilgi ve pratiklerinin artırılması hedeflenmektedir. Son olarak da psikiyatri polikliniğinde asker olguların değerlendirilmesi ve sağlık işlemlerinin ele alınmasını amaçlayan oturum ile bu alanda hem teorik hem de pratik bilgi eksikliği olan psikiyatri uzmanlarına örnek olgularla klinik uygulamalara uygun şekilde yapılabilecekler gözler önüne serilecektir.

Sempozyum 30 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Lefkoşa Kıbrıs’da düzenlenecektir. Çözümünde çok farklı yaklaşımları birlikte ele almayı gerektiren ruhsal bozuklukların tartışılacağı sempozyumumuz ruh sağlığı çalışanlarının katılımı ile zenginleşecektir.

Prof. Dr. Nesrin Dilbaz

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.