Uluslararası İletişim ve Sanat Sempozyumu 2021

KONGRE TARİHİ
04 Eylül - 05 Eylül 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.ilsans.com
DAVET
Değerli bilim insanları ve sanatçılar;

Sizlere 4-5 Eylül 2021’de çevrimiçi olarak düzenleyeceğimiz Uluslararası İletişim ve Sanat Sempozyumunu (İLSANS) duyururken, iletişim ve sanat disiplinlerini yakınsayan yeni bir yaratıcı pratiği, radikalce, kolektif akılla ve farklı dillerle sorgulamanın hayalini kuruyoruz. Biliyoruz ki, bir yerde mevzubahis iletişim ve sanat ise, orada çokça dil vardır ancak birbirlerine yabancı dil yoktur. Sayısallaşmanın yaylım ivmesini yükselttiği küresel salgın döneminde sloganlaşan ‘yeni normal’ kavramını, iletişimsel ve sanatsal bir yaklaşımla eleştiren ve ‘yeni’ olanın gerçekte, sayısalda, iletişimde ve de sanatta ne anlama geldiğini ifadeleştiren farklı dilleri sizlerle birlikte konuşmak istiyoruz. Bu duyuru, ‘yeni’ olarak deklare edilen süreçlerin yalnızca bir sıfat olarak mı yoksa sayısallaşmanın başkalaşan suretlerinden biri olarak mı yorumlanacağına karar vermesini umut ettiğimiz kolektifin bir araya gelmesi için bir ilk adım, ilk söz ve çağrıdır.

Uluslararası İletişim ve Sanat Sempozyumu, geleneksel olanla yeni olanı çatıştıran ya da sentezleyen, denkleyen ya da denksizleştiren, bağlayan ya da koparan, aynılaştıran ya da farklılaştıran tüm disipliner, multi-disipliner, post-disipliner ya da disipliner olmayan tüm sosyal bilimsel, iletişim bilimsel ve sanatsal bakış açılarına açıktır. Tekniğin politikleşmesi ve araçsallaşmanın kutsal otoritesi tarafından işgal edilen kamusal alanı arıtmak ve yeniden iletişim ile sanat tarafından inşasını sağlamak adına, geleneği, yeni olanı ya da her ikisi arasındaki ilgileşimi işleyen çalışmalar, Uluslararası İletişim ve Sanat Sempozyumunun temel konseptidir. Nitekim bu konsept, ‘geleneksel sonrası olarak yeni’ paradoksunu düşünen insanlığın ‘yeni sonrası’ tarihin bilinmezliği sorunsalına post-insanlık, post-iletişim ve post-sanat olarak yanıt verip vermeyeceğini kavrayabilmek için bir çıkar yol olabilme ihtimalini barındırır...

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.