11. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi-TÜREK 2022

KONGRE TARİHİ
01 Kasım - 02 Kasım 2022

KONGRE ŞEHRİ
İzmir, Türkiye
KONGRE YERİ
Swissotel Büyük Efes

KONGRE WEB SİTESİ
www.turek.org.tr
DAVET
Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak olmanın heyecanını şimdiden hepimiz yaşıyoruz. “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” diyen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bize cennet gibi bir ülkeyi hediye etmek için canlarını feda eden tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize karşı borcumuzu da ancak böyle ödeyebiliriz: İşimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ederek. Biz de bu ülkenin evlatları olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak ve rüzgâr sektörünün muazzam gücü ve kararlılığıyla 2023’te de ülkemize en üst düzeyde katkıda bulunabilmek adına durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. 

Daha önceki mesajlarımızdan da hatırlayacaksınız; Türkiye, yalnızca 24 yıl gibi kısa bir süre önce 19 MW’lık bir santralle rüzgâr enerjisiyle tanışmıştı. Ve bu 24 yılın sonunda geldiğimiz noktada ülkemiz 12 GW’lık rüzgâr kurulu gücüne ulaştı. Şu anda sanayisiyle, teknoloji üreticisiyle, Ar-Ge faaliyetleriyle, uluslararası sektör devlerine hizmet veren güvenilir tedarikçileriyle, üstün insan kaynağıyla; kısacası bir bütün olarak gücü ve güvenilirliğiyle rüzgâr sektörü, Türk sanayisinin ve ekonomisinin en güçlü bileşenlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Enerjinin stratejik öneminin, tıpkı tarım ve gıda sektörü gibi, giderek arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Her geçen gün ağırlaşan etkileriyle hızla aksiyon almamızı hayati ölçüde zorunlu kılan iklim krizi olgusu orta yerde duruyor. Bunun yanı sıra enerji arz güvenliği açısından neredeyse tüm dünyayı olağanüstü düzeyde sarsan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sorunu da insanlığın bu alanda nasıl yol alacağı konusunu çok daha kritik hale getirdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkelere ve ekonomilere hızla kazandırılması yaşamın devamlılığı için artık ‘olmazsa olmaz’ bir noktaya gelmiş durumda. Bu kaynaklar arasında başı çekenlerin rüzgâr ve güneş olduğu da küresel enerji uzmanlarından sokaktaki vatandaşa kadar artık herkesin hemfikir olduğu bir konu. Ülkemize temiz ve yeşil enerji sağlayan rüzgâr sektörü olarak biz de güçlü rüzgarlarımızla Türkiye ekonomisinin yelkenlerini doldurmada üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız zorluklar ne olursa olsun, karasal ve deniz üstü rüzgâr potansiyelinde neredeyse 150 bin MW’a yakın bir potansiyeli olan ülkemizin bu alandaki kurulu gücünü artırmak için, önümüzdeki engelleri özel sektör olsun, kamu ya da akademi olsun tüm bileşenlerimizle birlikte, karşılıklı diyalogla ve çözüm odaklı bir şekilde aşmak için yılmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu sürecin önemli saç ayaklarından biri olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 2022’yi de bu yıl 1-2 Kasım tarihlerinde rüzgarın başkenti İzmir’de gerçekleştireceğiz. He zaman olduğu gibi, karar verici kuruluşlar, özel sektör, dernekler, akademi ve medya olmak üzere bizzat sektörün içinde bulunan birbirinden yetkin uzmanların bir araya gelerek sektörümüze ait can alıcı konuları ele alacağı TÜREK’in açılışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanımız Sayın Ziya Altunyaldız ve EPDK Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz, bizlerle sektöre ve 2023’e, Cumhuriyetimizin 100. yılına projeksiyon ve öngörülerini paylaşacak. 

Sektörümüzün bu en etkili buluşma platformunda sizlerle bir araya gelecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Yüce Atatürk’ün sözünden hareketle sektörümüzün Türkiye’ye katkısını en üst düzeye çıkarmak ve ülkemize daha da faydalı olmak adına sizlerle 1-2 Kasım 2022’de Swissotel Büyük Efes İzmir’de yapılacak TÜREK 2022 etkinliğimizde buluşmayı ümit ediyoruz.

İbrahim ERDEN
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği
Başkan

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.