18. Uluslararası Katılımlı Adli Tıp Günleri
KONGRE TARİHİ
19 Ekim - 22 Ekim 2023
KONGRE ŞEHRİ
Aksu, Antalya, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
”Adli Tıp Günleri”, geleneksel olarak yapılagelen ve yargı mensupları ile Adli Tıp/Adli Bilimler alanındaki profesyonelleri bir araya getiren, uygulamada yaşanan sorunların paylaşıldığı ve ortak akıl ile çözüm üretilen bir platform sağlayarak alanımıza önemli katkılar sağlamış bir organizasyondur.
Bu güne kadar 17 kez yapılmış olması ile de en istikrarlı toplantılar arasında yerini almış olan Adli Tıp Günlerinin 18.si, 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında yine Antalya ATGV tesislerinde uluslararası katılımlı olarak yapılacaktır.
Bu toplantıyı planlarken değişik ortamlarda tartıştığımız ve konunun paydaşlarıyla bir arada değerlendirmenin gerekli olduğunu düşündüğümüz konuları panel veya konferans konusu olarak belirlemeye gayret ettik.
Ülkemizde Yeni Bilirkişilik Kanunu kapsamında Bilirkişilik Uygulamaları, Dünya’da Bilirkişilik Uygulamaları, Tıbbi Uygulama Hataları ve Bilirkişilik, Maluliyet ve Özürlülük İle İlişkili Değerlendirme Farklılıkları ile Tüzüklerde Yeni Düzenleme İhtiyacı gibi konular, derinlemesine tartışma imkânı bulacağımız panel konuları arasındadır.
Yüksek Yargı, Üniversitelerimiz, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımını sağlayarak amaca matuf bir tartışma platformu oluşturmak istiyoruz. Toplantımızın birbirinden önemli yerli ve yabancı konuklar ile hem bilimsel hem de sosyal olarak tatmin edici bir program olacağını düşünüyoruz.
Oldukça heyecanlı bir bilimsel kongre ve panellerin yanında, hem sözlü hem de poster bildiri sunumları yapılacak ve bildiri ödülü alan katılımcılarımızın ödülleri gala gecesinde kendilerine takdim edilecektir.
Şüphesiz ki tartışıp birbirimizden istifade edeceğimiz konular sadece bu konferans ve panel konularından ibaret de olmayacaktır. Kahve araları, serbest saatler ve demli çay sohbetlerinde birbirimizi dinlemeye devam edecek, Akdeniz’in temiz deniz havasında banklarda gruplar halinde yapılacak mini paneller de programın görünmeyen etkinlikleri olarak yerini alacaktır.
Her şeyin ötesinde, birbirimizi dinlemeye, anlamaya çalışacak, konuşacak ve fikir alışverişinde bulunacağız. Bilimsel ve sosyal açıdan oldukça verimli çıktıları olacağına inandığım 18. Uluslararası Katılımlı Adli Tıp Günleri’ne katkı sağlamanızı bekliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Dr. Öğr. Üyesi Hızır ASLIYÜKSEK
Kongre Başkanı
2023 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
- 1. FTA Fonksiyonal Tıp Kongresi
24 Kasım - 26 Kasım 2023, Antalya - 12. Ulusal Göğüs Cerrahisi Kongresi
19 Ekim - 22 Ekim 2023, Muğla - 21. Ulusal Sinirbilim Kongresi
08 Haziran - 11 Haziran 2023, Bolu - Ulusal Jinekolojik Onkoloji Kongresi ve Ulusal Servikal Patolojiler ve Kolposkopi Kongresi
20 Ocak - 22 Ocak 2023, Ankara - 1. Akdeniz Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi
15 Eylül - 17 Eylül 2023, Adana

Kongre Takvimi ile
tüm etkinlik tarihlerine ay bazında kolayca ulaşın! Kongre tarihlerini bir arada görüntüleyin, planlamalarınızı hızlıca yapın!