6. Geriatri Günleri
KONGRE TARİHİ
21 Eylül 2018
KONGRE ŞEHRİ
İzmir, Türkiye
KONGRE YERİ
Sabancı Kültür Merkezi
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,
Düşme geriatri biliminin ana konularından biridir, çünkü yaşlanmayla sıklığı artan düşmeler hem çok sayıda faktörün karşılıklı etkileşimi sonucunda ortaya çıkmaktadır, hem de başta kalça fraktürü olmak üzere, subdural hematom, depresyon, sosyal izolasyon, fonksiyonel kapasitede azalma gibi çok sayıda komplikasyonlara sebep olabilmektedir. Ortostatik hipotansiyon ise her üç geriatrik olgunun birinde görülmektedir ve yaşlılarda düşmelerin en sık sebeplerindendir. Hem düşme, hem de ortostatik hipotansiyon başta polifarmasi ve kullanılan ilaçlar olmak üzere nörodejeneratif hastalıklar, malnutrisyon, inkontinans, denge ve yürüme bozuklukları, otonom yetersizlikler, sarkopeni, kırılganlık ve çok sayıda geriatrik sendromla ilişkilidir ve etkin şekilde yönetilebilmeleri için multidisipliner yaklaşım gerekmektedir.
Tüm bu nedenlerle, 21 Eylül 2018’de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan 6. Geriatri Günleri’nde “Geriatri Pratiğinde Düşme ve Ortostatik Hipotansiyon” temasını birlikte ve multidisipliner olarak ele almak istedik. Toplantının amacı, düşme ve ortostatik hipotansiyon konusunu kapsamlı olarak ele almak, olası tüm nedenleri tartışarak bu konularda katılımcılara geniş bir perspektif kazandırmak, klinik değerlendirme ve tedavi konusunda rehberlik sağlamak, toplum ve bakım merkezlerinde her iki sendromun önlenebilmesi için gerekli farkındalığı yaratmak ve koruyucu yaklaşımları günlük pratiğe aktarmayı sağlayabilmektir
“Geriatrik Bilimler Derneği” tarafından gerçekleştirilecek olan “6. Geriatri Günleri’nde” günlük pratiğinde geriatrik olguların takip ve tedavisiyle ilgilenmekte olan, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Saygılarımla
Sempozyum Başkanı
Prof. Dr. Ahmet Turan IŞIK
2018 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
- 6. Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Akademisi
22 Şubat - 25 Şubat 2018, Antalya - Türk Oftalmoloji Derneği 52. Ulusal Kongresi
13 Kasım - 18 Kasım 2018, Antalya - Enfeksiyon Hastalıkları Derneği 2. Aşı Okulu
08 Kasım - 11 Kasım 2018, Antalya - International Symposium on 3D Printing in Medicine
16 Kasım - 17 Kasım 2018, Ankara - Her Yönü ile Ağrı Tedavisinde Yenilikler Toplantısı
19 Ocak - 20 Ocak 2018, Ankara
Kongre Takvimi ile
tüm etkinlik tarihlerine ay bazında kolayca ulaşın! Kongre tarihlerini bir arada görüntüleyin, planlamalarınızı hızlıca yapın!

















X.com







