6. Türkiye in vitro Diyagnostik Sempozyumu-IVD 2021

KONGRE TARİHİ
25 Mayıs - 26 Mayıs 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.ivd2021.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, Türk Biyokimya Derneği (TBD) İzmir Şubesi olarak gelenekselleştirdiğimiz, 25-26 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştireceğimiz "Onkolojide Sıvı Biyopsi” temalı VI. Türkiye in vitro Diyagnostik (IVD) Sempozyumu’na davet ediyoruz.

Son on yılda, tıbbi onkoloji alanında; hastaya özel tedavilerin önemli ölçüde kullanılmasıyla “hassas tıp” kavramı çarpıcı bir şekilde yenilendi. Gelişmeler ölçülebilir sonuçları iyileştirdi. Sıvı biyopsi, bunlar arasında çığır açan bir tekniktir. Dolaşımdaki tümör hücrelerinin, tümör DNA'larının, ekzozomlar, genomik ve proteomik kaynak olarak tespiti ve izolasyonundan oluşur.

Yeni geliştirilen teknikler ve yeni nesil dizileme analizleri sayesinde kanserli hastalarda sıvı biyopsi artık geniş bir yelpazede uygulamalarda yerini alıyor. Başlangıçta prognozla ilişkili olarak kullanılan sıvı biyopsi verileri son yıllarda kanser tanısı için inceleniyor. Umarız taramalar da dahil olmak üzere verilen tedavilere yanıtın veya direncin tespiti için de kullanıma girecek.

Onkolojide yeni bir çağın yolu açılırken bu sempozyumda sıvı biyopsinin temel tekniklerini ve uygulamalarını beraberce gözden geçirmeyi, katılım yapan genç meslektaşlarımızın bilgi ve deneyim kalitesini yükseltmeyi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en yeni bilgi ve verileri, alanında yetkin konuşmacılarla birlikte değerlendirmeyi amaçlıyoruz.

Değerli meslektaşlarım, sempozyuma, “sempozyum konu başlıkları” ile ilgili bilimsel çalışmalar yapan araştırma görevlisi, uzman ve öğretim üyesi meslektaşlarımızı, sağlık alanındaki üniversite lisans, lisansüstü öğrencilerimizi ve konuya ilgi duyan bilim insanlarını, konu ile ilgili üretim ve ithalat yapan paydaş sanayici ve firmalarımızı bekliyoruz.

VI. Türkiye in vitro Diyagnostik Sempozyumu ile ilgili tüm gelişmeleri www.ivd2021.org sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Sizleri en içten sevgi ve saygılarımızla sempozyuma davet ediyoruz.

Prof. Dr. Doğan YÜCEL
TBD Yönetim Kurulu Başkanı
Sempozyum Onursal Başkanı

Prof. Dr. Hilal KOÇDOR
TBD İzmir Şubesi YK. Başkanı
Sempozyum Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.