Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu-JADEUS 2019

KONGRE TARİHİ
11 Eylül - 13 Eylül 2019

KONGRE ŞEHRİ
Didim, Aydın, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
www.jadeus2019.tk
DAVET
Türkiye’de Japonca öğreten bireylerin, bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşmak amacıyla 2001-2015 yılları arasında her sene bir kurumdan rica ederek, düzenledikleri “Türkiye Japonca Öğretmenleri Toplantıları”nda farklı kurumlardan Japonca öğretmenleri ve araştırmacılarının 15 yıla varan paylaşımları, her sene daha da köklenmiştir. Böylece, bir kurumsal kimlik altında çalışmaların sürdürülmesi ve kalıcı bir bu emeklerin kalıcı bir yapıya dönüştürülmesi ihtiyacı hissedilmiştir. Bu ihtiyaç doğrultusunda 2014 yılında kurumsal kimlik arayışı içine girilmiştir. Kurumsal kimliğin oluşturulması için iki seneye varan titiz bir çalışma ile bu kurumsal kimlik üzerinde çalışmalarda bulunulmuş ve sonunda düşünülen yapıyı Türk Japon Vakfı yönetim kuruluna bir proje olarak sunulmuştur. Türk Japon Vakfı yönetimi teklif edilen yapının kendi bünyesinde bir merkez olarak hayat bulmasını uygun görerek, 2016 yılı Mart ayında Prof.Dr. Ayşe Nur Tekmen’e Türkiye’de Japonca öğretimi konusunda çalışma yapan öğretmen ve araştırmacıları bir çatı altında toplayacak olan Merkez in oluşturulması üzere yetki vermiştir. Bu vesileyle, 2014 yılından bu yana birlikte çalışmaları sürdüren araştırmacıların çalışmalarıyla Merkez “ Japon Dili ve Kültürünü Araştırma- Uygulama ve Eğitim Merkezi” adı ile 2016 yılı Kasım ayında yapılan bir törenle ve Türkiye Japonya Büyükelçisi Ekselansları Sayın Hiroshi OKA’nın katılımlarıyla resmi olarak açılmıştır.

JADEUS toplantıları Türkiye’deki Japonca öğretmenleri ve araştırmacılarının ilk olarak 2016’da uluslararası toplantı niteliğinde düzenledikleri senede bir yapılan bir toplantıdır. Bu sene dördüncüsü düzenlenen JADEUS toplantısı Merkezimiz ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. JADEUS toplantılarına aynı zamanda Japan Foundation maddi destek sağlamaktadır.

Merkezimiz bundan sonrada ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarını çeşitlendirerek gelişecek yurt içi ve yurt dışı Japonca öğretmenleri ve araştırmacılarının iletişim ağı olarak rolünü yerine getirecektir. Emeği geçen, bizi destekleyen kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunarız.

Prof.Dr. Ayşe Nur Tekmen

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.