Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 54. Ulusal Kongresi-TARK 2020

KONGRE TARİHİ
28 Ekim - 30 Ekim 2020

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.tard.org.tr/tark2020
DAVET
Değerli Meslektaşlarım;

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneğimizin 54.Ulusal Kongresi 28 - 30 Ekim 2020 tarihleri arasında E-Kongre olarak gerçekleştirilecektir.

İnsanlık, tarihin zor dönemlerinin birinden geçmektedir. Yapay zekâ çalışmaları ile bilişim teknolojilerinin sınırlarını ortadan kaldırmaya çalışırken Covid-19 Pandemisi ile beraber tatlı sanal bir rüyadan acı bir gerçekliğe uyanmıştır. Her gün farklı ülkelerden gelen bulaş ve vefat sayılarını içeren istatistiksel verileri izlerken bir dizi yeni önlem ve yöntemler hayatımıza girmiştir. Bilinmezliğin getirdiği kaygı ile zorunlu karantina temelli yeni bir hayat şekli ile tanışılmıştır. Eski kazanımlarımızın ve alışkanlıklarımızın değiştiği; eğitimden sağlığa, siyasetten ticarete, bilimden sanata hayatın farklı yönlerini sorgulatan ve insani değerleri hatırlatan yeni bir süreç başlamıştır. Toplum sağlığının korunmasını esas alan bu büyük mücadele sürecinde tüm sağlık personeli ile birlikte kendi kişisel sağlığını riske atarak ön saflarda yer alan siz değerli "Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doktorları" sayesinde sağlık hizmetinde olmazsa olmaz hayati rollerimizi bir kez daha göstermiş olduk. Bu nedenle gururluyuz ve güçlüyüz.

TARK 2020 kongre temamızı, Covid 19 pandemisi üzerine "Kelebek Etkisi" olarak belirledik. Kelebek etkisi, ufak bir dokunuşla öngörülemez ve büyük sonuçların doğabilmesidir. Afrika'da kanat çırpan bir kelebeğin, Amerika'da fırtınalar yaratabilmesidir. Kelebek etkisi, doğanın ve evrenin düzensizliğinden doğan düzeni anlamamıza yardım etmektedir. Wuhanda bir kelebeğin kanat çırpmasının yarattığı türbülans ile dünyayı dolaşabilen bir kasırganın oluşmasıdır. Kongre temamızın ana eksenine anestezi, yoğun bakım ve ağrı da pandemi döneminde yüzyüze geldiğimiz ve sonrasında geleceğimiz sorunları, bunların sonuçlarını ve gelecekteki yansımalarını tartışacağımız konuları aldık. Kongremizde geçmişimizi değerlendirirken ve gelecek için hayal gücümüzü kullanırken narin bir kelebeğin yaşamımızda, işimizde ve geleceğimizde oluşturduğu ve oluşturacağı değişimleri de irdeleme şansı bulacağız. Kendi değerlerimizi daha iyi anladığımız bu dönemde koşullar gereği belki daha biz bize olacağız ama kendi alanında usta ve saygın pek çok bilim, kültür ve fikir insanları ile bilgi dağarcığımızı zenginleştireceğiz.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği olarak içinde bulunduğumuz ekonomik zorluklara rağmen bilimsel program ve kaliteden taviz vermeden TARK 2020 'yi en iyi şekilde yapmak ve tüm üyelerimize ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız. Eğitim hastanelerinde görev yapan uzmanlık öğrencilerine ve sahada son derece zor koşullarda çalışan uzmanlarımıza vereceğimiz kongre desteğimiz olmazsa olmazımızdır.

Bu seneki kongremizin mottosunu da oluşturan Kelebek Etkisi’nin yarattığı, içinde bulunduğumuz koşulları dikkate alarak aldığımız E-kongre kararımızı anlayışla karşılamanızı bekliyoruz.

Önümüzdeki yıl itibariyle hem bilimsel hem de sosyal olarak verimli ve keyifli anları paylaşacağımız fiziksel kongrelerimizde bir arada olabilmek ümidi ile.

Sevgi ve dostlukla...

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.