4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi-TESAM 2021

KONGRE TARİHİ
07 Nisan - 08 Nisan 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
congress.tesam.org.tr
DAVET
Günümüzde dijitalleşme olarak değerlendirilen ve hayatın bütün alanlarını etkileyen bir değişim yaşanmaktadır. Bu değişim esasında teknolojik bir değişimdir. Değişim bu sefer sanayi toplumunun doğuşuna kaynaklık eden sembolik olarak buharın kullanımından farklıdır. Dijitalleşme süreci teknolojik olarak internetin olduğu, yapay zeka, network ve robotların rol oynadığı sayısallaşma dinamiğinin evrenidir. Bu bağlamda bireylerin ve toplumların hayatı da köklü bir biçimde dijitalleşmeden etkilenmektedir. Bu dönüşüm temelde bütün bir toplumsal hayatın robotik ve network bilişim ağları düzeyinde bir aşamaya maruz kalmasıdır. Aynı zamanda öznenin kendini inşa etme araçlarının da farklılaştığı anlamına gelir. Politik hareketler sosyal medyanın sunduğu araçlar çerçevesinde iktidarı daha kolay etkileme zeminine kavuşmuşlardır. Dijital dönüşümün toplum ve sosyal bakımdan iş, eğitim, sağlık, kişisel haklar ve hürriyetler, özel hayatın gizliliği gibi alanlarda yarattığı etkiler tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Tarihsel dünya dijitalleşmeyle yeni bir aşamanın eşiğine gelmiştir. Bu nedenle, kongremizde dijital dönüşümün toplumsal açıdan etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

TESAM 2021 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin bu seneki konusu ‘Dijital Dönüşümün Sosyal Bilimlere Yansımaları’ olacaktır. Kongremiz dijitalleşmenin ekonomi, işletme, uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyoloji, kamu yönetimi ve şehircilik alanlarına etkilerini ve gelecek projeksiyonlarını farklı boyutlarıyla ele alan bir platform oluşturacaktır.

Dijitalleşmenin olumlu ve olumsuz yanlarını tartışarak geleceğin “Toplum ve Devlet Modelleri”ni bu veriler çerçevesinde değerlendirip çözümler sunan çalışmaları hep birlikte tartışmak ve üzerinde düşünmek üzere sizleri de kongremize bekliyoruz.

Kongremiz çok yönlü bir katılım prensibi ile sosyal bilimler alanında hazırlanan ulusal ve uluslararası çalışmaların bilimsel olarak sunulması şeklinde olacaktır. Sempozyuma gönderilen her bildiri özeti alanında uzman bilim insanları tarafından değerlendirilip bu değerlendirilme sonrasında sunulması uygun olan sözel bildiriler kongremizde sunulacaktır. Kongremiz akademik anlamda hazırlanmış her türlü çalışmanın sunulmasına imkân sağlamaktadır.

“TESAM 2021 4. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ” 7-8 Nisan 2021 tarihlerinde TESAM, İstanbul Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Selçuk Üniversitesi, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kırgizistan Manas Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve TEKNOMER Türkiye Teknoloji Araştırmaları Merkezi ortaklığıyla gerçekleştirilecektir.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.