9. Ulusal Limnoloji Sempozyumu 2021

KONGRE TARİHİ
04 Ağustos - 06 Ağustos 2021

KONGRE ŞEHRİ
Burdur, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
limnoloji2020.mehmetakif.edu.tr
DAVET
İnsanoğlu açısından doğrudan ve dolaylı yararları sayılamayacak kadar çok olan sulak alan ekosistemleri, ilkçağlardan günümüze medeniyet ve kültürlerin oluşum ve şekillenmesinde en önemli rolü üstlenmiştir. Bu ekosistemler, ekonomik değerinden öte, dünya yaşamını muhteşem bir çeşitlilik ve zenginlikle desteklemektedir. Öyle ki, sadece tatlısu sulak alanları dünyadaki tüm türlerin beşte ikisini, hayvan türlerinin ise sekizde birini barındırır.

Bununla birlikte, 20. yüzyıl boyunca dünya nüfusu iki katın üzerinde artarken, küresel tatlısu tüketimi ise dramatik bir biçimde altı kat artmıştır. Özellikle, 1950’li yıllardan sonraki antropolojik gelişim süreçlerinde başta tatlısu kaynakları olmak üzere içsular üzerinde ivmelenerek artan baskılar geri dönüşü olmayan sulak alan kayıplarına yol açmıştır. Doğrudan ve dolaylı baskılar nedeniyle yaşanan bu olumsuzluklarda çoğunlukla bilgi/bilinç eksikliği ve uygulamada yaşanan hatalar başı çekmektedir. Hiç şüphesiz, sulak alanlar üzerindeki olumsuzlukları en aza indirmenin en etkili yolu bilimsel bulgulara dayanan tutum ve uygulamalardan geçmektedir...

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.