Acıbadem Organ Nakli Sempozyumu 2019

KONGRE TARİHİ
05 Ekim - 06 Ekim 2019

KONGRE ŞEHRİ
İstanbul, Türkiye
KONGRE YERİ
Acıbadem Üniversitesi

KONGRE WEB SİTESİ
www.organnaklisempozyumu.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarım,

5-6 Ekim 2019 tarihleri arasında, Acıbadem Üniversitesi’nin düzenlediği Acıbadem Organ Nakli Sempozyumu’na sizleri davet etmekten büyük mutluluk duymaktayız.

1954 yılında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk başarılı böbrek naklinden itibaren, organ naklinin rutin cerrahisinin kuralları, dünya çapında genel olarak oturmuş durumdadır. Vücuda takılan yeni organın kalitesi ve vücudun organı kabulü, organ naklinin sonucunu etkileyen ana unsurlardır. Bu nedenlerle, takılan organın ömrünün uzun olmasını sağlayacak faktörler, sempozyumun ana konularını oluşturmaktadır.

Organ nakilleri ile ilgili dünya gündeminin en güncel konusu bağışıklık sistemidir. Tıp dünyası çalışmalarını, takılan yeni organa tolerans üzerine yoğunlaştırmaktadır.

Ülkemizde organ nakli ağırlıklı olarak canlı vericilerden yapılmakta iken gelişmiş batılı ülkelerde organ kaynağı kadavra vericilerdir. Türkiye, nüfusa oranla dünyada en çok canlı vericili nakil yapılan ülkedir ve hem böbrek hem de karaciğer canlı vericili nakilde dünyada ön sıralardadır. Kadavradan yapılan nakil sayısı ise Türkiye’de yetersizdir.

Acıbadem Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyumda, bağışıklama ile ilgili güncel sorunları, alanlarında uzman konuşmacılarla irdeleyeceğiz. Sempozyumun ilk oturumunda, yabancı ülkelerden gelen konuşmacılarla birlikte, bağışıklama konularında tartışmalar yapacağız. İkinci ve üçüncü bölümlerde, Acıbadem Organ Nakli Merkezleri’nde uygulanan farklı yöntemleri ele alacağız. Son bölümde ise kadavradan organ naklinin azlığı ve artırabilme yöntemlerini konuşacağız. Kadavradan organ sağlamada Avrupa ortalamasını yakalamış olan Bursa (Güney Marmara) Koordinasyon Bölgesi uygulamalarını gündeme getirerek diğer bölgelere ışık tutmaya çalışacağız.

Avrupa ile Asya kıtalarını birleştiren, 8 bin 500 yıllık tarihi ile çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul’da, Acıbadem Organ Nakli Sempozyumu’nda sizlerle buluşmayı diliyoruz.

Prof. Dr. Bülent Oktay
Sempozyum Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.