Çocuk ve Ergen Nörolojisi Kış Okulu 2023

KONGRE TARİHİ
13 Nisan 2023

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.cocukergenkisokulu.org
DAVET
Değerli meslekdaşlarımız,

Anne karnından, bebeklik, çocukluk ve ardından yaşlılığa uzanan süreçte nöral ağın sürekli olarak değişim ve devinim gösterdiğini biliyoruz. Merkezi sinir sisteminin, yaşam boyunca moleküler ve hücresel plastisite potansiyelini koruduğunu biliyoruz.

Son zamanlarda elde edilen bilimsel veriler, miyelinlinizasyonu sağlayan oligodendrositlerin gelişimsel dönem ile birlikte erişkin dönemde de plastisiteye ilişkin önemli fonksiyonlar sergilediklerini kanıtlamıştır.

Miyelinlinizasyonun karakteristik uzaysal-zamansal gelişim ve değişimi, uygun devre fonksiyonunun oluşması ve sürdürülmesi ile bağlantılı olarak ergenlikte ve yetişkinlikte de devam eder.

Çocuklarda myelin hastalıklarına yol açan miyelin patolojisi ve anormallikleri demiyelinizan hastalıklardan başka birçok nörodejeneratif hastalıkta ve nörogelişimsel bozukluklarda da görülmektedir.

Çocukluk çağı demiyelinizan hastalıkları günümüzde yeni tanımlanan antikorlar ile daha iyi tanınmaktadır. Erişkinlerde görülen demiyelinizan hastalıklardan belirgin farklılıklari vardır. Özellikle çocukluk başlangıçlı MS erişkin dönemde de devam eden erken tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Çocukluk demiyelinizan hastalıklarında ayırıcı tanı, herediter demiyelinizan hastalıkları da içerecek şekilde dikkatle yapılmalıdır.

Son yirmi yılda nöro-görüntüleme, nöro-patoloji ve genetik bilimi ışığı altında, herediter ak madde hastalıkları (lökodistrofiler) grubunda da birçok hastalık tanımlanmıştır. Günümüzde bu hastalıkların sadece miyelin yapısının bozulması ya da yok olmasından değil, oligodendrositler dahil olmakla beraber, santral sinir sistemindeki diğer hücre tiplerinin patolojilerinden de kaynaklanabileceğini biliyoruz.

Bu seneki çocuk nörolojisi kış okulumuzda myelin gelişimi, plastisitesi ve çoğu çocukluk çağı başlangıçlı demyelinizan ve dejeneratif akmadde hastalıklarını gözden geçirmeyi hedefliyoruz.

Prof. Dr. Füsun Ferda Erdoğan
Prof. Dr. Özgül Ekmekçi
Doç. Dr. Pınar Topaloğlu

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.