Uluslararası İşletme Öğrencileri Kongresi-ICOBS 2021

KONGRE TARİHİ
18 Haziran - 19 Haziran 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
icobs.yalova.edu.tr
DAVET
Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İşletme Öğrencileri Konferansı (ICOBS) bu yıl 21-22 Mayıs 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecektir. ICOBS uluslararası düzeyde, işletme ve ilgili alanlarında lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilerin bilimsel çalışmalarını paylaştıkları bir ortam yaratma amacını taşımaktadır. Bu ortamda öğrenciler bilimsel araştırma yapma ve sunma yetkinliklerini geliştirebilecekleri gibi yürüttükleri bilimsel çalışmalar hakkında geri bildirim almak, yurt içi ve yurt dışında kendi ilgi alanlarında çalışan öğrenci ve akademisyenlerle tanışmak ve yeni işbirlikleri oluşturmak gibi olanaklara da sahip olacaklardır.

Yalova ilimiz özelinde yapılacak araştırmalar için özel oturum yapılacaktır.

Konferansımızın teması “Büyük Veri (Big Data) ve İşletmeler” olarak belirlenmiştir. İşletmeler sürdürülebilir rekabet ve pazar başarısı için hem müşterilerinin beklentilerini karşılamak hem de tüm departmanları organizasyonel performanslarını yüksek tutmayı amaçlamaktadır. Bunları başarmak için de hem işletme içi hem de işletme dışı verilere ulaşmak, depolamak ve analiz etmeye çalışırlar. Önceki yıllarda bu işlemler gelenekseller yöntemler ile zaman, emek ve ekonomik açıdan maliyetli iken aynı zamanda verimlilik ve etkinlik noktasında kısıtlı fayda sağlamakta idi. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesi ile işletmeler büyük veri yığınları ile karşı karşıya kalmıştır. Online kanallar, mobil araçlar, giyilebilir teknolojiler, sensörler gibi bir çok kaynaktan aynı zamanda kişiselleştirilebilir veriler üretilmekte ve bu veri miktarı devasa boyutlara ulaşabilmektedir. 2000 yılında tüm dünyada 800,000 petabyte büyüklüğünde veri saklanırken, bu rakam 2020 yılı için 35 zetabyte olduğu tahmin ediliyor. Bu durum hem işletmeler için avantaj oluştururken, diğer yandan büyük verinin toplanması, depolanması ve işlenmesi açısından işletmeler için ciddi zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla büyük verinin işletmelerde tüm departman ve fonksiyonlarda kullanımına dair araştırmaların teorik ve pratik anlamda katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Diğer yandan yaklaşık bir yıldır tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi de, işletmeleri doğrudan etkilemiştir. İşletme alanında, pandeminin farklı işletme fonksiyonları için mevcut ve potansiyel etkileri üzerine araştırmaların hem akademik hem de uygulamacılar açısından gerekliliği aşikardır.

Kabul edilerek kongrede sunulan tam metin veya genişletilmiş özet bildiriler online olarak yayınlanacak ISBN numaralı ICOBS’21 Bildiriler Kitabı'nda yayınlanacaktır. Ayrıca kabul edilip sunulan tam metin bildiriler arasından hakem kurulu tarafından “en iyi bildiri” seçilecektir. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışında işletme ve ilgili alanlarda lisans ve lisansüstü öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizi 18-19 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası İşletme Öğrencileri Konferansında aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.