14. Uluslararası Sağlık ve Hastane Yönetimi Kongresi-HSYK 2023

KONGRE TARİHİ
01 Kasım - 04 Kasım 2023

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
www.hsyk-antalya.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri bu yıl on dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Sağlık ve Hastane Yönetimi Kongresine davet etmekten mutluluk duyarız.

Yeryüzünde her zaman doğa olayları olmuştur. Doğal afetler, insanın doğal dengeyi bozması oranında artarak devam etmektedir. Afet; insanlar için fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel kayıplar doğuran, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen, etkilenen topluluğun yerel imkân ve kaynaklarını kullanarak baş edemeyeceği doğal, teknolojik veya insan kökenli olaydır. Depremler, sel ve taşkınlar, heyelanlar, çığ, kuraklık ve diğerleri insan yaşamını olumsuz etkilemektedir Bu nedenle dünyada son yıllarda deprem, sel baskını, hortum, kasırga gibi doğal afetler ve bunlara bağlı insan hareketleri sonucunda olağan dışı durumlar ortaya çıkmaktadır. Olağan dışı olaylarla oluşan yıkımların ortak noktası, öncelikle insan hayatı ve sağlığını tehdit etmeleri, sosyal ve ekonomik kayıplara sebep olmalarıdır....

Maalesef, Türkiye topraklarının önemli bir bölümü aktif deprem kuşağı içerisindedir. Ülkemiz, deprem bilimi açısından riskli kabul edilen beş dereceli deprem bölgesine ayrılmıştır. En riskli birinci derece deprem bölgesi olup, nüfusumuzun yaklaşık % 45’ i bu bölgede yaşamaktadır. Asrın felaketi olarak tanımladığımız Güneydoğu Anadolu’daki 6 Şubat depremlerinin yaraları henüz kurumadı. Bu çok şiddetli depremlerde 15 milyon insan etkilendi, binlerce bina yerle bir oldu, en az 60. 000 insanımızı kaybettik, 150 binden fazla yaralı, binlerce engelli ortada kaldı… Şehirler, hayatlar yıkıldı.

İnsan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle olağan dışı durumlarla ilgili “olağan dışı durum tıbbı” (disaster medicine/afet tıbbı) adı altında yeni bir kavram ve sağlık çalışma alanı oluşmuştur. Afetlerin etkilerinden korunmanın en etkili yolu, toplum olarak hazırlıklı ve donanımlı olmaktan geçer. Afetlerde görev alacak kurum ve kuruluşların etkili bir afet planlarının bulunması gereklidir. Afet planlaması, yerel yerleşim alanlarından genel kamu örgütlerine, sivil vakıf ve organizasyonlardan devlet kurumlarına kadar her üniteyi içine alacak ve verimli hâlde işlev görecek şekilde yapılmalıdır. Sağlık alnında yapılacak afet planları, olay sırasında ve sonrasında kişi kayıp ve sakatlanmalarını en aza indirecektir. Deprem, büyük yangın, sel baskını, savaşlar ve kitlesel kazalar gibi afetler ancak, önceden hazırlık ve plan yapıldığında daha az kayıpla atlatılabilir. Yıkıcı depremler beraberinde önemli bir sağlık sorunu da getirmektedir. Ülkemizde büyük afetlerde sağlık organizasyonuna yanıt verebilecek ve hastanelerin yaşayabileceği riskleri de içeren ve genel kabul görmüş model bir plan her yıl sözde revizyonlara uğrasa da geliştirilememiştir. Hâlbuki afetler doğrudan sağlık kuruluşlarını, bu anlamda hastaneleri ilgilendiren çok önemli bir durumdur. Ancak yıllardır sağlık kuruluşlarımızda geliştirdiğimiz bu planlar, tatbikatlar, güçlendirdiğini varsaydığımız afet yönetimi ile ilgili kuruluşlar vb pek çok çabanın çoğunun kağıt üzerinde olduğunu son yaşadığımız deprem bizlere göstermiştir....

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.