Hastane İnfeksiyonları Kongresi-HİKON 2021

KONGRE TARİHİ
16 Aralık - 19 Aralık 2021

KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE YERİ
The Green Park Otel

KONGRE WEB SİTESİ
www.hikon2021.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız ve Paydaşlarımız,

Sağlık Bakımı ile İlişkili İnfeksiyonlar ve bu infeksiyonların büyük bir kısmını oluşturan Hastane İnfeksiyonları önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Hasta bakımı en uygun koşullara getirildiğinde ve infeksiyon kontrol önlemleri eksiksiz uygulandığında, bu infeksiyonların önemli bir kısmının önlenebilir olduğu yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.

Sağlık Bakımı ile İlişkili İnfeksiyonların önlenmesi hasta güvenliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu infeksiyonların önlenmesi için yapılacak çalışmaları 4 ana başlık altında ele almak mümkündür. Bunlar; el hijyeni, sterilizasyon ve dezenfeksiyon, çevre temizliği ve izolasyon uygulamalarıdır. Tüm bu çalışmaların istenilen hedeflere ulaşması için personel sayısı ve yeterliliği ile hastane ve yoğun bakımlarımızın mimari yapısının da bunları desteklemesi, ayrıca yoğun bakım ünitelerinin ve palyatif bakım ünitelerinin akılcı kullanımı gereklidir.

Bu infeksiyonların önlenmesinde, ülkemizde günümüze kadar yapılan çalışmalarda önemli yol alınmıştır. Bununla birlikte, sıfır infeksiyon hedefine ulaşabilmek için bu çalışmalar aynı hız ve istekle devam etmelidir.

Derneğimizin 21. yılını kutlayacağımız bu kongremizde, geçtiğimiz kongrelerimizde olduğu gibi sürveyanstan hastanelerimizdeki temizliğin kontrolüne kadar geniş bir yelpazede deneyimlerimizi ve güncel literatürü gözden geçireceğiz. Deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaşmak üzere sizleri kongremize davet ediyoruz.

Prof. Dr. Serhat ÜNAL

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Yönetim Kurulu Adına

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.