TÜSAD 45. Yıllık Kongresi-SOLUNUM 2023

KONGRE TARİHİ
04 Kasım - 07 Kasım 2023

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Starlight Resort Otel

KONGRE WEB SİTESİ
solunum2023.solunum.org.tr
DAVET
Değerli meslektaşlarımız,

TÜSAD’ın 45. Yıllık Kongresi – Solunum 2023’ü 04 – 07 Kasım 2023 tarihlerinde Starlight Kongre Merkezi, Antalya’da gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl özel bir yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi ilan edişinin 100. Yılı! Bu özel yılda sizleri kongremizin bilimsel ve sosyal ortamında bir araya gelerek dayanışmaya, üretmeye ve akciğer sağlığı için hep birlikte daha iyisini yapmaya ve 100. Yılı hep birlikte coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz. Bir asrı geride bırakırken Cumhuriyetimizin bize kazandırdıklarının farkında olarak özgür ve bilimsel bir ortamda sizin için ‘’Göğüs Hastalıklarında Gelecek’’ temalı bir kongre hazırlamayı amaçladık. Dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizi, yoksulluk, küresel pandemiler, doğal afetler, savaşlar ve göçler insanoğlunun sağlıklı yaşamını tehdit eder duruma gelmiştir. Ama insanın zorluklar karşında akıl ve bilimi kullanarak çözüm arama çabası, digital çağın sağladığı olanaklar ve bilimin herşeye rağmen umudu besleyen ilerleyişi bizleri karamsarlıktan kurtarıp, geleceğe daha güvenli bakmamıza olanak sağlıyor. Bugünü kavrayıp geleceği planlamak için elimizdeki en güvenli dayanağın bilim olduğunun farkında olarak ‘Cumhuriyetin izinde, Bilimin ışığında, Tükenmeyen nefesle!’ sloganlarıyla yola çıktık.

Ülkemizde göğüs hastalıkları hekimlerinin her yıl merakla beklediği yıllık kongrelerimizde olduğu gibi, bu yıl da tüm katılımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamayı, tartışılan güncel konuları aktarmayı, yeni teknolojileri- yeni tedavileri- yeni bakış açılarını tartışmayı hedeflediğimiz bir kongre programı hazırlıklarına ara vermeden başladık. Dernek yönetimi önderliğinde Organizasyon Komitemiz tüm gücüyle çalışarak, siz değerli katılımcıların karşısına Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir kongre programı ile çıkmak için hazırlıklarına başladı.

Kongremiz 4 Kasım 2023 tarihinde kurslarla başlayıp, 5-7 Kasım 2023 tarihleri arasında da ana program ile devam edecektir. Kurslar, her yönü ile göğüs hastalıkları hekimlerinin ihtiyaçlarına yönelik ‘’pratik eğitimleri’’ içeren, katılımcıların birbirinden deneyimli konuşmacıların tecrübelerinden faydalanacağı programlardan oluşacaktır. Hem kurslar hem de kongre programı içerisinde farklı başlıkları içeren workshoplar ile güncel göğüs hastalıkları alanının pratik eğitim ihtiyacını kapsayıcı bir program hazırlamaktayız. Asistan hekiminden sahada hizmet sunan göğüs hastalıkları uzmanına kadar geniş bir katılımcı grubun ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Kongremizin ana programı 5-6-7 Kasım 2023 tarihlerinde, 3 gün boyunca aralıksız ve yoğun akışıyla bir bilimsel şölene dönüşecektir. Bu program kapsamında daha önceki yıllarda olduğu gibi siz değerli katılımcıların istekleri doğrultusunda güncelleme oturumları, olgu oturumları ve yüksek akademik düzeyli oturumlar yer alacaktır. Bu amaçla ülkemizden ve yurtdışından birçok bilim insanını kongremizde misafir edecek ve katılımcılarla deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacağız. Bu yıl kongre temamızda da vurguladığımız gibi geleceğimize yön verecek olan bilgiyi özel bir salonda, ‘Cumhuriyet Salonu’nda’ tartışacağız. Güncel göğüs hastalıkları tıbbını ileride bekleyen teknolojiler-sorunlar-çözümlerin tartışılacağı bu salonun hepimizin özel ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Kongrelerin temel amaçlarından biri ve belki de en önemlisi bilimsel çalışmalarımızın aktarılması, tartışılması, yeni soruların oluşumuna katkı sağlaması ve günlük pratiğimize yön vermesidir. Bu bilimsel tartışma ortamını sağlamak amacı ile bu yıl da kongremizde çalışmalarınızı paylaşmanızı bekliyoruz. “Editör Masası” ve “Olgu Konseyi” oturumlarının, alanında deneyimli akademisyenler tarafından çalışmalarınızın tartışılmasına ve bilimsel değerinin arttırılmasına katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu yıl da çok sayıda çalışmaya farklı içeriklerde ödüller verilecektir. TÜSAD’ın prestijli “Prof. Dr. Meliha Terzioğlu Bilim Ödülü” yanında sözlü sunu, poster ve olgu sunusu ödülleri ile “Dikkat Çeken Araştırmacı Ödülü” de verilmeye devam edecektir. Bilimsel çalışmalarınızı büyük bir merakla beklediğimizi belirtmek isteriz.

Kongrenin yoğun bilimsel programı yanında hazırlanan farklı sosyal program alternatifleri ile bir arada olmaya, sohbet etmeye, eğlenmeye ve hasret gidermeye de devam edeceğiz.

TÜSAD Kongreleri Organizasyon Komiteleri tarafından düzenlenmekle birlikte, aslında işin mutfağında derneğimizin çalışma grupları, şubeleri, GEAK, il temsilcilikleri görev almakta ve kongremiz bu işbirliğiyle güzelleşmekte, siz değerli katılımcılarımızla da anlam kazanmaktadır. Sizleri 45. Yıllık Kongremiz – Solunum2023’te ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyacağız.

Hepinizi ‘’Cumhuriyetin izinde, Bilimin ışığında, Tükenmeyen nefesle’’ akciğer sağlığını iyileştirmek için birlikte çözümler bulmak üzere SOLUNUM 2023’e bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Doç. Dr. Cengiz Özdemir
Bilimsel Komite Başkanı

Prof. Dr. Güntülü Ak
Kongre Başkanı

Prof. Dr. M. Şule Akçay
TÜSAD MYK Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.