Mantar Enfeksiyonları-Febril Nötropenik Hastaya Yaklaşım ve Koruma Sempozyumu 2021

KONGRE TARİHİ
08 Aralık - 12 Aralık 2021

KONGRE YERİ
Online

KONGRE WEB SİTESİ
www.mantarenfeksiyonlari.org
DAVET
Çocuk Sağlığına Yaşamını Adayan Değerli Meslektaşlarımız,

Enfeksiyon hastalıkları, insanın dünyada bulunduğu noktaya gelmesinde en önemli etkenlerden biri olmuştur. Enfeksiyon etkenlerini tanımaya başlamamızla onlara karşı mücadelemiz de başlamış, bu süreçte öncelikle en kolay tanınan ve en olumsuz sonuçlara yol açan enfeksiyon etkenleri hedef alınmıştır. Bu açıdan baktığımızda yakın zamanlara kadar bakteri ve virüs enfeksiyonları ile uğraşan insanoğlunun kendisinde hastalığa neden olan mantarların farkına varması nispeten daha geç olmuştur. Zaman içinde kanser tedavisi, organ veya hematopoietik kök hücre nakli gibi immün sistemin yoğun biçimde baskılanmasını gerektiren tedaviler, çocuklarda görülen mantar enfeksiyonlarının önemini giderek arttırmıştır. Günümüzde mantarların neden olduğu enfeksiyonların önlenmesi, tanınması ve tedavisi konusunda yoğun çabalar sürmektedir. Bu süreçte yakından takip edilmesi gereken önemli bir bilgi birikimi oluşmaktadır.

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği, Pediatrik Febril Nötropeni ve İnvazif Fungal Enfeksiyonlar Çalışma Grubu olarak, Çocuklarda görülen mantar enfeksiyonları konusunda güncel bilgileri tartışmak, bu konuda deneyimlerimizi paylaşmak amacı ile Febril Nötropenik Hastaya Yaklaşım ve Koruma Sempozyumu’nda buluşmayı planladık. Sempozyumumuz 8-12 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Günümüzde en yoğun immün sistemi baskılayıcı tedavilerin verildiği merkezlerde çalışan, mantar enfeksiyonları ile yoğun biçimde mücadele eden, alanında uzman öğretim üyelerinden oluşan bir eğitici kadrosu ile sizlerin yararlanabileceği bir program hazırladık.

Bir kez daha Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği olarak, bilimsel olarak dolu ve nezih bir ortamda birlikte olmak üzere,

Katılımınızı, katkınızı, yararlanmanızı dileyerek…

Görüşmek üzere, sevgi ve saygılarımızla

Sempozyum Düzenleme Kurulu

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.