Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 55. Ulusal Kongresi-TARK 2021

KONGRE TARİHİ
28 Ekim - 31 Ekim 2021

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Susesi Luxury Resort Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.tark2021.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarım;

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneğimizin 55. Ulusal Kongresi 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya Susesi Luxury Resort Hotel'de gerçekleştirilecektir.

Hepimizin bir arada olmayı, sarılamasak ta yüz yüze gelmeyi, aramızda ekran olmadan görüşmeyi, fiziksel kongreleri çok özlediğimiz bu dönemde bir ilki gerçekleştirerek TARK 2021'i "Hibrid Kongre" olarak yapmaya karar verdik. Bu şekilde hem fiziksel olarak bir arada olabileceğiz hem de Antalya'ya gelemeyen meslektaşlarımız kongreyi canlı olarak, kongre salonunda oturuyormuş gibi izleme şansına sahip olacaklar.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel pandemi nedeniyle güven - korku, mutluluk - mutsuzluk gibi zıt kavramlar arasında gidip gelen bir hayat ile mücadele ederken, geleceğimize dair plan yapamamanın endişesini yaşamaya ve önümüzü görmekte zorlanmaya başladık. Günlerimiz tedirginlik içerisinde geçerken hepimizde bir umutsuzluk hali oluştu. Böyle bir zamanda bizi zinde tutacak, hayata bağlayacak tek bir mücadele kaynağımız var; UMUDUMUZ.

Bu nedenle TARK 2021 kongre temamızı, hayatta umudunu kaybetmekten daha kötü bir şey olmadığı bilinci ile "Bir Nefes Umut" olarak belirledik. Biliyoruz ki yaşamak ve nefes almak için önce umut etmek gerekir. Çünkü her nefes bir umuttur. Yaşama karşı bir inanç ifadesi, sabır, kararlılık ve cesaret gibi eğilimlerin temeli olan umut, yalnızca hedeflerimizi belirlememizi değil, aynı zamanda o hedeflere ulaşmak için ihtiyacımız olan motivasyonu da sağlar.

Bir nefes Umudumuzu; yaşama bağlılığı, güzelliği, dirayeti, kararlılığı, pes etmemeyi ve umudu simgeleyen Lotus çiçeği ile betimlemek istedik. Yaydığı pozitif enerji ile beraber renkleri ile büyüleyici özelliklere sahip olan Lotus, her türlü zorluğa rağmen temiz olarak ayakta kalma çabasının ifadesi, hatırlatıcısı gibidir. Geceleri yapraklarını kapatan lotus çiçeği, gün doğumuyla beraber açılmaya başlar ve güneşe merhaba diyerek umudumuzu tazeler.

Kongre temamızın ana eksenine anestezi, yoğun bakım ve ağrıda pandemi döneminde yüzyüze geldiğimiz ve geleceğimiz sorunların yanında, pandemi dışında da bir yaşam olduğu bilinci ile güncel konuları aldık. Kongremizde geçmişimizi değerlendirip gelecek için hayal gücümüzü kullanırken, bir nefes umudumuzu da yeniden canlandıracağız. Kendi alanında usta ve saygın pek çok bilim, kültür ve fikir insanları ile bilgi dağarcığımızı zenginleştireceğiz.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği olarak içinde bulunduğumuz tüm zorluklara rağmen bilimsel program ve kaliteden taviz vermeden TARK 2021 'i en iyi şekilde yapmak ve tüm üyelerimize ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız. Sahada son derece zor koşullarda çalışan uzmanlarımıza ve asistanlarımıza vereceğimiz kongre desteğimiz olmazsa olmazımızdır.

Kongremizde zengin bilimsel programın yanında sosyal programlarla kendimizi yenileyeceğiz. En önemlisi de birlikte olup özlemlerimizi gidereceğiz.

Acılı, zorlu ve onurlu pandemi mücadelemizin ardından rahat bir nefes almak, umudumuzu yeniden canlandırmak ve Cumhuriyetimizin 98. yaşını kutlamak için sizleri TARK 2021'e -bekliyoruz.

Ve Atamızın şu sözü yol haritamız olsun;

"Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim."

Sevgi ve dostlukla,

Prof. Dr. Meral Kanbak
TARD & Kongre Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.